Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δείχνει το δρόμο


WWF και Greenpeace χαιρετίζουν τη στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη, που τάσσεται υπέρ μιας πραγματικά φιλόδοξης συμφωνίας για το κλίμα.

Αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα, καλώντας σε συνεργασία όλα τα κράτη της γης προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον των επόμενων γενιών.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην έκκλησή του προς τη διεθνή κοινότητα, τονίζει ότι στην Κοπεγχάγη τα ανεπτυγμένα κράτη του πλανήτη έχουν την ευθύνη και υποχρέωση να δεσμευθούν για τη μείωση των εκπομπών τους κατά 40% έως το 2020 και να παρέχουν σημαντική οικονομική βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, ώστε να ανταποκριθούν και αυτές στο κέλευσμα μείωσης των εκπομπών.

«Ο ηγέτης της ορθοδοξίας δείχνει στους πολιτικούς ηγέτες τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν, περιγράφοντας με λίγες λέξεις το ιδανικό περιεχόμενο της συμφωνίας για το κλίμα. Οι ηγέτες του κόσμου και o νέος Έλληνας Πρωθυπουργός πρέπει να ακούσουν τη φωνή της λογικής, αλλά και της ευαισθησίας, υιοθετώντας τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις που εκφράζονται στο μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου» σχολιάζει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.

«Οι ηγέτες του πλανήτη έχουν μία τελευταία ευκαιρία να σώσουν τον πλανήτη από τις καταστροφικές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, το WWF Ελλάς και η Greenpeace ενώνουν τις δυνάμεις τους στο δρόμο προς την Κοπεγχάγη. Οι φιλόδοξες θέσεις για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών από ηγέτες, όπως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε. Χρειαζόμαστε όμως και την πολιτική ηγεσία να κρατήσει ανάλογη στάση», δήλωσε ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace.

Δείτε το μήνυμα του Πατριάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου