Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Τα παιδιά εκθέτουν τα έργα τους - ελάτε και εσείς!

Πολύχρωμα σχέδια, ευφάνταστα μηνύματα κατά της κλιματικής αλλαγής και μία ισχυρή απαίτηση για ένα υγιές αύριο, περιλαμβάνει η έκθεση των καρτών των παιδιών προς τον Πρωθυπουργό, που ξεκινάει την Πέμπτη 17/12 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Περισσότερες από 3.500 κάρτες. 200 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων της Κύπρου και ενός σχολείου της Στοκχόλμης. Αποστομωτική φαντασία και ωριμότητα που οφείλουν να μιμηθούν κι οι ενήλικες αυτού του κόσμου.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η αποστολή καρτών από τα παιδιά προς τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της εκστρατείας "Μαζί για το Κλίμα" του WWF Ελλάς και της Greenpeace, η οποία κορυφώνεται με την έκθεση των χιλιάδων αυτών μικρών έργων τέχνης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, 1ος όροφος, Αίθουσα Ιακωβίδη), από την Πέμπτη 17/12 μέχρι και τη Δευτέρα 21/12.

Γεμάτες από ευρηματικότητα αλλά και αθωότητα, οι κάρτες θα είναι διαθέσιμες σε σχολεία και κοινό, μεταξύ 9.00-13.00 και 17.00-21.00 καθημερινά και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή η έκθεση θα λειτουργήσει 9.00-13.00.

Πριν από μια εβδομάδα, μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον Πρωθυπουργό, όπου και συνομίλησαν μαζί του, παραδίδοντας του μέρος των καρτών και ζητώντας του ουσιαστικά να παλέψει στην Κοπεγχάγη για ένα υγιές μέλλον. Η έκθεση των καρτών θα λειτουργήσει σχεδόν παράλληλα με την παρουσία του κ. Παπανδρέου στις παγκόσμιες διαπραγματεύσεις για το κλίμα, υπενθυμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που φέρουμε απέναντι στα παιδιά μας.

Το WWF Ελλάς και η Greenpeace εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας για την ανταπόκριση όλων των υπεύθυνων ΠΕ, διευθυντών, καθηγητών, δασκάλων και μαθητών στο κάλεσμα μας να στείλουν κάρτα στον Πρωθυπουργό, εκφράζοντας τις προσδοκίες τους από αυτή τη συνδιάσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου